Blaue & Poppy

The Trial Against Ourselves

  • torsdag 27.5.2021, 19:30, Teater Nor stor, TBA

Julaften 2015 blir Julian Blaue, Edy Poppy og babyen deres ranet av to bevæpnede fattige menn i Rio de Janeiro. Først anmelder de dem til turistpolitiet, så angrer de. Det er starten på en omvendt kriminalhistorie. Tilbake i Norge utforsker paret hendelsen gjennom sitt kunstneriske blikk. Skyldspørsmålet snues på hodet. Hvem er egentlig ofrene?

Som del av den globale middel- og overklassen utbytter vi alle de globale underklassene. Våren 2018 vedtar Blaue & Poppy en lov mot strukturell vold på Sørlandets kunstmuseum og anmelder seg selv for å ha brutt denne overfor de to fattige ranerne. Så reiser de tilbake mot Brasil i etterforskningsbrannbilen sin. I Rio, på leting etter bevis mot seg selv, beveger de seg i fotsporene til overfallsmennene, helt frem til fengselet. Høsten 2018 avholder de en «Mellomrapport» på det prestisjefylte Museu de Arte do Rio, Kristiansand kunsthall og Teaterfestivalen i Fjaler.

Den siste akten i dette jussdramaet er «Rettssaken mot oss selv». De tiltalte kunstnerne presenterer Rio-funnene som ett bevis for sitt påståtte lovbrudd. Aktoren er på deres side. Advokaten forsvarer dem mot deres vilje. Du kan bli del av juryen. Etter kryssforhør, vitnesbyrd, ekspertuttalelser m.m. har du da mulighet til å bestemme Blaue & Poppys skjebne sammen med dommeren. Dommen kan innebære et inngrep i kunstnerduoens liv, en ekte straff, men er ikke juridisk gyldig. Kan det å skandalisere i rettssaksforestillingen, at forestillingen ikke har juridiske følger, få følger? Kan det kunstneriske presedenstilfellet føre loven mot strukturell vold bort fra scenen og inn på Stortinget og de tiltalte ut av teateret og inn i tinghuset?

Blaue & Poppy anklager seg selv for en forbrytelse med globale konsekvenser. Derfor trengs en global jury streamet live inn som scenebilde av CourtStageTV. Denne internasjonale domstolsteaterkanalen sender også retts-eventet live ut til et globalt publikum som bevitner at  «Rettssaken mot oss selv» foregår just and fair. CourtStageTV lover saftige og overraskende historier, uventede turns of events og ekte traumer. You need to see it to believe it!

Hver «Rettssak mot oss selv» blir live, enestående og uforutsigbar. Advokat og aktor velger der og da strategiene for å få Blaue & Poppy til å avlegge usensurerte vitnesbyrd. Samtidig kontrollerer dommeren at juridiske regler blir overholdt. Dersom juryen finner Blaue & Poppy skyldige mot slutten av rettssaken, dømmer han dem til en ennå ukjent straff. Dersom juryen frikjenner dem, er showet over.

Bli med i den eksklusive juryen! Send «global jury» til trialagainstourselves@gmail.com og få en lenke.

Bli rettssaks-publikum! Se CourtStageTVs live-sending her. «Rettssaken mot oss selv» begynner kl. 19.30, den streames samtidig i verden klokka: Lagos, Kinshasa, Roma, Berlin & Oslo 19.30, Helsinki, Athen, Cape Town & Kairo 20.30, Istanbul  Bagdad & Moskva 21.30, Teheran 22.00, New Delhi 00.00, Hanoi & Bangkok 01.30, Kuala Lumpur & Beijing 02.30, Tokyo & Pyongyang 03.30, Darwin 04.00, Sydney 05.30, Honolulu 08.30, Silicon Valley & Los Angeles 10.30, Mexico City 12.30, Havanna & New York 13.30, Brasília & Rio 15.30, Dakar, Reykjavík & London 18.30. Språk: Engelsk

Blaue & Poppy er en prisbelønt, tysk-norsk transkontinental agerende skrive- og performance-duo. Kunstner Julian Blaue, som har hatt oppsiktsvekkende performances på bl.a. Staatsoper i Berlin og den Nationale Scenen i Bergen, og forfatter Edy Poppy, som har publisert kritikerrost prosa oversatt til fem språk, er partners in crime, love and art. De forelsket seg i 2014, da de skapte performancen «Den monomane fortiden og den transvestittiske fremtidsutopien» på Henie Onstad kunstsenter. Siden skapte Blaue & Poppy en politisk kjærlighetsserie: «Den seksuelle kroppen», på Dramatikkens hus i Oslo, «Love Train. Love Pain» for Bøker i Bø, «What about the materiality of the Body, Judy?» i tidsskriftet Manifest, «Debt» på Staatstheater Darmstadt og «Artistic Love Record», som de har turnert verden med. Duoen lanserte loven mot strukturell vold i Bulgaria i 2019 og det ble til artikkelperformancen «Det er jo bare Papir» i avisa Ny Tid, også vist live på Teatret i Kristiansand under kunstfestivalen ReGeneration. I 2018 startet Blaue & Poppy arbeidet med performanceserien «Det personlige møtet med verdenspolitikken» som består av «Selvanmeldelsen» på Sørlandets kunstmuseum, «Mellomrapporten» på bl.a. Museu de Arte do Rio og, nå, «Rettssaken mot oss selv», på bl.a. Kilden teater, Stamsund Teaterfestival og CourtStageTV.

Regissør: Julian Blaue. Co-regissør: Edy Poppy. Konsept: Julian Blaue. Tekst: Blaue & Poppy. Performere: Blaue & Poppy. Skuespillere og medskapere: Jacob Jensen, Samantha Lawson, og Laura Mitzkus. Scenografer og kostymedesignere: Pelle Brage og Julia Rosa. Produsenter: Kjell Hjelmerud (Kilden) Edy Poppy (Blaue & Poppy). Dramaturger: Endre Sannes Hadland (Kilden), Jeppe Kristensen (Fix & Foxy). Juridisk rådgiver: Jacob Jensen. Engelsk korrekturleser: Samantha Lawson. Assistenter: Frida Marie Blankenburg , Hanna Dybvik Inderlid, Ingrid Hamlandsø Hellan, Sofie Qvale, Thaline Magli Omdal og Sabina Jajevski. Co-produsert av Kilden teater. CourtStageTV:  Kunstnerisk mentor: Maja Friis (prisvinnende dansk filmskaper). Regissør: Blaue & Poppy og Kristian Mosvold. Teknisk ansvarlig: Håvard Njåstad (Kilden Digital). Bilderegi: Henrik Nielsen Mørch. Fotograf: Tobias Rysstad. Produsenter: Ruben Lervåg (Kilden Digital), Kristian Mosvold (Substans Film).

25.–29.5.
2021