Mari Bø og Eva Svaneblom

ERROR:gender – You had your period and we forgot to throw you a party // residensfest

  • fredag 28.5.2021, 15:00, Figurteateret, TBA
  • fredag 28.5.2021, 16:00, Figurteateret, TBA

Vi markerer slutten på vår residens hos Figurteatret i Nordland med en residensfest! Dette vil senere bli åpningsfesten for prosjektet «ERROR:gender» når vi har premiere under Festspillene i Nord-Norge. Disse festene er åpne for alle, uansett relasjon til menstruasjon. Kom og spis godteri, lær deg å brette origami-vulvaer, rist på dansefoten og bli med på denne feiringen av kunsten og kroppen!

ERROR:gender vil bli en kunstinstallasjon med live performances, diskusjoner, ‘story circles’ og workshops. Et åpent og utforskende rom der du kan se kunst, snakke med mennesker eller bare slappe av og nyte atmosfæren. Med ønske om å skape mer åpenhet omkring sex, kjønn, kropp og seksualitet, gjennom dialog mellom mennesker på tvers av landegrenser, alder, kjønn, seksualitet og interesser, utforsker ERROR:gender hvordan kunsten kan bidra til å skape nye inntrykk og åpne opp for andre typer samtaler.

Festen er basert på et konsept utviklet av Jóhanna Vala Höskuldsdóttir.

ERROR:gender følger gjeldende regler mht. smittevern og utfører nødvendige tiltak for å redusere smitten av covid-19. Om du ikke har anledning til å delta fysisk, kan du også følge oss virtuelt via vår Instagram, @errorgender. Prosjektet er støttet av: Kulturrådet (Norsk-Islandsk Kultursamarbeid, Fri Scenekunst Dans), Fond for Lyd og Bilde, Koro, Dansearnea nord, Figurteatret i Nordland og Festspillene i Nord-Norge.

«Medvirkende i prosjektet: Íris Skúladóttir, Ingvill Fossheim, Josefin Winther, Mali Rosseth, Åsne Storli, ‘A Band Called Eva’ (Jóhanna Vala Höskuldsdóttir Sigríður Zophoníasardóttir), Karianne Andreassen»

25.–29.5.
2021