De Witte Pomp in coloboraration with Figurteatret i Nordland

The Coat

Digital fremføring for voksne og unge fra ungdomskolealder. En musikkforestilling om kampen for overlevelse og barns mot. The Coat (Frakken) er inspirert av boken «The puppet boy of Warsaw» av Eva Weaver.

En høstdag i oktober 1941 blir bestefaren til den jødiske jenta Manasse skutt og drept av en SS-mann, rett foran henne og uten grunn. For å holde minnet om bestefaren levende, ifører Manasse seg frakken hans. I en skjult lomme i frakken finner hun en Prinse-dukke, som våkner til live. For å få de foreldreløse barna i den overfylte Warszawa-gettoen til å glemme elendigheten rundt seg for en stund, spiller Manasse dukketeater for dem. Så krever en SS-mann at hun også skal underholde fienden.

Forestillingen «The Coat» ble laget til 80 årsmarkeringen for byggingen av Warzawa Gettoen. Forestillingen fremføres av en skuespiller og to musikere fra det nederlandske kompaniet De Witte Pomp.

Artistic director, performer, puppets: Meike Van den Akker Musichian. Performer: Dirk Peter Kölsch and Radek Fedyk. Director: Marcel Sijm Script: Simon van der Geest. Set design: Sanne Ossterving. Lys: Maarten Verheggen. Technician: Demi Kortekaas.

25.–29.5.
2021