Øyteateret

Plantana

  • torsdag 27.5.2021, 10:00, Teater Nor liten, TBA
  • torsdag 27.5.2021, 16:00, Teater Nor liten, TBA

Hva skjer når du finner en eldgammel datamaskin på loftet og oppdager at den er del av et intergalaktisk stjerneskip? Vær med når vi demonterer datamaskinen, og avdekker stjerneskipets historie. Plantana er en sci-fi fortelling om vennskap og annerledeshet, og om det å beskytte det du er glad i.                   

Forestillingen følger to venner som bor på en planet i ubalanse. En planet der livet har blitt en absurd jakt etter neste nye trend! Med hjelp fra et stjerneskip, rømmer vennene fra trendtyranniet. De reiser ut i det store verdensrommet, og inn til de bittesmå skattene i frøbanken. Dette er en fortelling om hvordan de små menneskene kan sette i gang store endringer, og bli en del av løsningen.                   

Romodysséen Plantana er en familieforestilling som oppstår mellom figurteater og elektronisk musikk. Øyteateret har med seg Jørgen Skjulstad aka Center of the Universe som skaper et knitrende, lekent lydlandskap. Jørgen serverer fersk egenkomponert musikk spilt live fra hjemmelagde instrumenter.

Kreditering: Plantana av Ellen Jerstad. Spilles av medvirkende aktører Jørgen Skjulstad, Madeleine Røseth og Madeleine Herholdt. Scenografi Heidi Dalene. Figurmaker Ella Honeyman-Novotny. Musikk av Jørgen Skjulstad. Produsent og grafisk utforming Hazel Barstow Manus, regi, kostyme Ellen Jerstad. Dramaturg/ytre øye Marianne Malmåsen og Vincent Vernerie. Tekst-dramaturg med manus Kristina Kjeldsberg. Samarbeid med KVANN – Norwegian seed savers. Takk for støtte fra. Kulturrådet Fond for lyd og bilde. Kulturrådet Fri scenekunst. Kulturrådet Bestillingsverk og produksjonsstøtte for musikk SPENN Scenekunstbruket.

25.–29.5.
2021