Magnus Myhr

Heartfelt

  • onsdag 26.5.2021, 19:00, Teater Nor stor, TBA

Heartfelt begynte med et forsøk på å lære seg å spille harpe. For dansekunstner Magnus Myhr var møtet med harpens buede rygg og vibrerende strenger som å bli kjent med en ny kropp. Dette møtet førte Myhr inn i et lydlig rike som åpnet nye måter å lytte og dele på. Fastlåste mønster ble satt på prøve, og en ny forestilling vokste frem.

Det var én gutt som spilte harpe i Trondheim da jeg vokste opp. Han var nydelig, og virka så trygg på seg selv. Jeg kalte han bare for harpegutten, og visste at vi to var ganske like. Jeg begynte etterhvert å danse, mens han fortsatte å spille harpe. Jeg beundra han på avstand, og håpa at jeg kom til å bli like modig som han en dag.

I dette prosjektet fortsetter Magnus Myhr sin utforskning av kroppens poetiske potensiale, og insistering på forsøkets kraft.

Magnus Myhr har jobbet profesjonelt som danser og skuespiller siden 2007. Hans egne arbeider springer ut fra personlige erfaringer. Han ønsker å lage forestillinger som inviterer publikum inn og som kan åpne opp for en bredere forståelse av kjønn og annerledeshet. Han står bak tre tidligere soloarbeider, Jeg satt på en stein og så utover ”havet” (2014), Grønn (2016) og I det fjerne, Troja (2018).

Choreographer, performer, producer: Magnus Myhr. Artistic catalyst: Terje Tjøme Mossige. Composer: Ingvild Langgård. Scenographer, lighting designer: Jakob Oredsson. Dramaturge: Melanie Fieldseth. Technical manager: Arne Lindberget. Producer: Ingeborg Husbyn AarsandHarp teachers: Julie Rokseth, Sidsel Walstad. Seam: Cornelia Schmitt. Photo: Josh LakeCo-production: Rosendal Teater (Trondheim), BIT Teatergarasjen (Bergen), RAS – Regional Arena for Samtidsdans (Sandnes), Black Box teater (Oslo). Partners: CSC Bassano del Grappa (IT) / CODA Oslo. International Dance Festival (NO), The Nordic Residency Exchange Program / Reykjavik Dance Festival (IS). Supported by Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Det Norske Komponistfond, Oslo kommune.

25.–29.5.
2021