Canilla

D/S Havskaaren

   September programmet er avlyst

  1946 -Etterkrigstidens andre høst. Båttrafikken langs kysten går på denne tiden omtrent som normalt men den er ikke risikofri. I tillegg til vått og stormende vær meldes stadig om drivende miner i leden. Klokken er 20.20 torsdag 19. desember 1946.  Fra gården Kvalnes, som ligger mindre enn 2000 m innenfor Kvalnes Flesa blir lanternelysene fra båten D/S Havskaaren iakttatt. Det er grov sjø, nedbør i byger og dårlig sikt. Signallysene blir borte og den siste synlige kontakt er lyset fra lyskasteren som går rett til værs. Så blir også dette lys borte. En ufattelig ting har hendt- båt og menn er borte. (Kjell Rystad)

  D/S Havskaaren – er en resyntetisert datagenerering av historier og håndarbeider tilknyttet Hildur Pedersen som vokste opp på Kvalnes i mellomkrigstiden. Fortellingen er en skildring av spor og mønster funnet i materialer formet av språk og garn. En modellering av denne stoffligheten flyter sammen til et system der vi lytter til  et mekanisk ekko av ting hun har laget. Ut av disse gjenstandene formes  rekreasjoner og på havbunnen transformeres langsomt et vrak om til en blomstereng.

  Canilla er et nytt prosjekt av lydkunstner og instrumentbygger Camilla Vatne Barratt-Due- Arbeidene hennes består av komposisjon for teater, dans, performance og installasjon, der hun ofte blander datamusikk og live-koding med materialer fra trekkspill, elektro-magnetisk pneumatikk, demonterte instrumenter og stemme. Canilla arbeider med scenekunstnere som Ingri Fiksdal, Espen Klouman Høiner, Eirik Fauske og Rosalind Goldberg, og hennes arbeider har blitt presentert ved museer og teater samt festivaler for lydkunst, dans og musikk i Norge og rund i Europa. 

  Komposisjon: Camilla Vatne Barratt-Due. Musiker/arr: Ådne Mejsfjord. Design/programmering: Jo Grys, Olivia Jack. Kunstnerisk rådgivning: Patrick Valiquet. Samprodusert av Stamsund Teaterfestival. Støttet av Norsk Kulturråd og Villa Lofoten.

  25.–29.5.
  2021