Sagliocco Ensemble

Voff!ART

  • mandag 22.5.2023, 10:30, Teater Nor stor, Skole
  • mandag 22.5.2023, 12:00, Teater Nor stor, Skole
  • tirsdag 23.5.2023, 10:00, Teater Nor stor, Skole
  • tirsdag 23.5.2023, 18:15, Teater Nor stor, Billetter

Voff!ART er et kunsthistorisk foredrag. Den svært pasjonerte kunstelskeren Jeanette foreleser på sin særdeles sprudlende og sjarmerende måte om hundens sentrale plass i kunsthistorien. Publikum får seg en variert sanseopplevelse når poetiske øyeblikk, vanvittige slapsticks og absurd komikk viser vei inn i noen av historiens mest berømte malerier. I løpet av denne humoristiske reisen på kryss og tvers gjennom kunsthistorien gir Jeanette oss innblikk i en rekke verk og epoker: Las Meninas av Velásquez, Munch Hundehode, impresjonismen, pointillismen og mye mer. Man kan gå i hundene av mindre.

Forestillingen har siden premiere på PIT 2008 hatt en formidabel suksess i Norge så vel som utenlands og forestillingen er til nå spilt mer enn 800 ganger og sett av over 90.000 tilskuere. Forestilling har turnert i Norge, i Frankrike, Sveits, Belgia og Canada. Den ble vist ved kunstmuseet Louvre i Paris og som første kunstinnslag ved åpningen av Louvre Lens sitt nye museum i Lens. Vinner av Beste Forestilling MOMIX Festival International i  Frankrike. Nominert til Gullsekken i 2009, DKS sin pris for årets beste produksjon.

Sagliocco Ensemble ble etablert i Porsgrunn i 1988 av Guandaline Sagliocco og Håkan Islinger. Sagliocco Ensemble fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1997 med “Historien om Den Falne Helt”, som vant prisen for beste forestilling under Festival Fringe i Edinburgh. Siden har kompaniet turnert i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Nederland, Belgia, Østerrike, Frankrike, Wales, Skottland, Slovenia, USA, Canada og Taiwan med diverse forestillinger. Sagliocco Ensemble jobber i et intimt format som kjennetegnes av nær og direkte kommunikasjon med publikum. Med “Art”-triologien Voff ! Art (2008), Tone ! Art (2011) og Scene ! Art (2014), har ensemblet etablert en tydelig profil. Skuespiller og kunstnerisk ansvarlig Guandaline Sagliocco har over flere år utviklet et kunstnerisk språk og fundament for produksjonene, og gitt ensemblet en gjenkjennbar signatur; en skuespillerstil preget av humor, lek og poesi, som appellerer til barn og voksne i alle aldre. Sagliocco Ensemble turnerer jevnlig både i Norge og Frankrike. Teateret er medlem av Danse- og Teatersentrum og ASSITEJ Norge.

regi: Anne-Sophie Erichsen (Grenland Friteater), skuespiller og kunstnerisk ansvarlig: Guandaline Sagliocco, musikk, komposisjon, lyddesign: Nadine Esteve, scenografi: Silje Steinsvik, kostyme: Katharina Barbosa Blad, videoredigering, foto: Jørn Steen, lysdesign: Jean-Vincent Kerebel Régie 

23.–27.5
2023