Mette Edvardsen

Livre d’images sans images

  • fredag 26.5.2023, 18:30, Teater Nor liten, Billetter

Livre d’images sans images (Bildebok uten bilder) er tittelen på en bok av HC Andersen. Bokens undertittel er Månefortelleren.

En ung fattig maler prøver i ensomhet å finne ut av kunsten sin. Han oppsøkes av månen som skinner lys og forteller om det den har sett på jorden. Månen sier til maleren at hvis han maler det månen beskriver, vil han komme til å male en vakker bildebok. Hver kveld oppsøker månen mannen og beskriver hva den har sett. Månen kaster sitt lys som en projektor ned i det store mørket, over fragmenter av liv, for så igjen å forsvinne. Det som er ufortalt må leseren forestille seg videre.

I Livre d’images sans images fortsetter Mette Edvardsen skriveprosessen som hun har utviklet de siste ti årene. Med tanken om koreografi som skriving har hun skapt en rekke forestillinger der hun jobber med språk som materiale og hvor stemmen er sentral. Hun tenker ikke på dans utelukkende som en visuell kunstform, men at andre sanser også er aktive, som lytting, føling, å forestille seg ting. Dette nye verket inneholder en samling av tekster som presenteres muntlig og i opptak i en uformell setting. 

av Mette Edvardsen med: Mette Edvardsen, Iben Edvardsen, Bruno Pocheronlys og tekniskbistand Bruno Pocheron, Agnar Ribe, produksjon: Mette Edvardsen/Athome, Andrea Skotland residency støtte: Black Box teater (Oslo) co-produksjon: Kaaitheater (Brussels), BUDA (Kortrijk), Black Box teater (Oslo), Centre chorégraphique national de Caen in Normandie (Caen) støttet av: Norsk Kulturråd, tittel: fra H.C. Andersen’s Billedbog uden billeder, foto: Bea Borgers

23.–27.5
2023