Claire Hind

Field Recordings from the International Aloneness Institute

  • torsdag 25.5.2023, 17:00, Teater Nor liten, Billetter

Stick tight to the to the rocks. Hey! Heat, her heat, first feeling comes when she presses against it, this other sound; low hum. Claire har legemligjort geologisk stein, kroppen hennes er en feltopptaker som kanaliserer vibrasjonene fra seismisk energi og uhørlig lyd. Er vi alene? Hei! Gjennom framføringen av et 8- fasers partitur komponert fra lange tids prosesser av fjellformasjoner og erosjon, åpner Claire opp for tanker rundt alenehetens filosofi og deler sitt møte med en meteoritt med oss –  som har lagt grunnlaget for livsendrende hendelser. Denne forestillingen vil starte inne på Teater Nor liten og så invitere publikum til en utendørsvandring, sammen med andre vandrere, fra hele kloden.

veiledet av:Third Angel, partitur utvikling: Ella Finer, bilder: Amalie Iona, Art Film med Alex Crowton. guitar: Jem Kelly, vibrasjoner: Steinene,

Claire er en tverrfaglig performancekunstner som praktiserer vandring  og som forsker på visuelle og bevisste opplevelser fra legemliggjøring av geologisk stein. Hun samarbeider jevnlig med Clare Qualmann med “the Ways to Wonder” bøkene og var prosjektmedarbeider på forskningsprosjektet Walking Publics/Walking Art. Co-kuraterte Walkbook: oppskrifter for vandring og velvære. Claire samarbeider også med Phil Smith og Helen Billinghurst på Walking Bodies og er medforfatter på Gary winters Embodying the Dead, Writing, Playing Performing. Claire er også professor i samtidsteater på York St. John universitetet, leder for postgraduate forskning for School of the Arts og har veiledet studenter og nyutdannede på Akademi for scenekunst.

23.–27.5
2023