Alfredo Zinola

Other world-Dance performance in a classroom

  • mandag 23.5.2022, 12:00, Svarholt, Skole
  • tirsdag 24.5.2022, 10:00, Svarholt, Skole
  • tirsdag 24.5.2022, 11:30, Svarholt, Skole
  • tirsdag 24.5.2022, 13:00, Svarholt, Skole
  • onsdag 25.5.2022, 12:00, Svarholt, Billetter

Til hverdags er klasserommet et praktisk og funksjonelt organisert sted. Alle tingene, ryggsekker, pulter, penner og bøker brukes raskt og målrettet. 

Hva med å stoppe opp et lite øyeblikk og se nøyere på tingene i rommet?

En mulighet til å se det i et annet lys er å se hvordan klasserommet ser ut når barna ikke er til stede. For å gjøre dette må vi stoppe opp litt, distansere oss selv, sitte i utkanten av rommet og prøve å se det i et annet perspektiv. I et slikt øyeblikk kan vi kanskje evne å legge merke til sporene fra leirplassen stolene ble organisert som kvelden i forveien… Other World er en invitasjon til å senke seg ned i klasserommet på samme måte som en ser ned i et akvarium.

Other World forsøker altså å gjennomføre et estetisk eksperiment som kan forandre barnas opplevelse av sitt daglige sted. Skolen er et veldig kodet miljø, der alle vet hva de kan forvente og hvordan man skal oppføre seg i alle situasjoner. Måten barna oppfatter sine omgivelser, og seg selv i dem, influerer hvordan de utvikler sin personlighet. Målsettingen med dette prosjektet er å skape en immersive forestilling som utfordrer klasserommets miljø, gjennom å transformere det til et ekstraordinært sted.

Av: Alfredo Zinola med: Anne-Hélène Kotoujansky og Alfredo Zinola, Musikk: Antonio d. Luca, Lys: Marek Lamprecht, Kreativ produsent: Micaela Kühn Jara, Foto: DorotheaTuch, Takk til: Abigail Conway, Andrea Richter, Heidrun Brandt og the 1.C of the Grundschule am Mariahilfplatz i München, Selina Poetters og the Eisbärenklasse of the Christophorus Grundschule in Düsseldorf, Sandra Bergesio, Simonetta Bogliotti og the I.C.C. Cavallermaggiore. En produksjon av Alfredo Zinola med tanzhaus nrw og Stamsund Teaterfestival Norway, Støttet av: Ministerium für Kultur und Wissenschaft des Landes NRW, NRW Landesbüro Freie Darstellende Künste og Kulturreferat der Landeshauptstadt München.

24.–28.5.
2022