Tormod Carlsen/Knut Ove Arntzen

Landscape Theatre and the North-Lullelic Reflections

  • lørdag 28.5.2022, 10:00, Velferden, Gratis

Boklansering

Magiske scenebegivenheter har skjedd i og i forbindelse med nordlige landskaper. 11 år etter seminaret The Archipelagic and Scenic Landscapes, som tematiserte forholdet mellom konkrete, metaforiske og sceniske landskap her på festivalen, og seks år etter teaterbegivenheten Lulleli for Fruholmen fyr på Ingøy i Finnmark – er boken Landscape Theatre and the North – Lullelic Reflections endelig her. Redaktørene Tormod Carlsen og Knut Ove Arntzen kommer for å holde en uhøytidelig lansering av boken på festivalen hvor flere av tankene og forbindelser mellom de nordlige øylandskapene og landskapsforståelser i scenekunsten først ble artikulert.

Boken blir gitt ut på Orkana forlag og tar utgangspunkt i forestillingen Lulleli for Fruholmen Fyr i 2016 med de tankene som ledet fram til denne. Men utover å dokumentere denne begivenheten har målet vært å inspirere og løfte fram ulike tenkninger omkring hvordan landskapet konkret og metaforisk virker inn på scenekunsten. Den består av en samling essay av Arnd Wesemann, Helena Varopoulou, Hans-Thies Lehmann, Knut Ove Arntzen, Gulli Kristina Sekse og Ine Therese Berg. Kunsteriske refleksjoner av Zuzanna Skiba og Dan Mihaltianu, samt dokumentasjon av forestillingen Lulleli for Fruholmen fyr av Norsk Landskapsteater.

Vi vil presentere boken, holde en liten introduksjon til ‘landskapstenkning’ i scenekunsten og kanskje vi finner på noe mer. Lansering blir det! Velkommen.

24.–28.5.
2022