Sonia Hughes

I AM FROM REYKJAVIK (i samarbeid med Festspillene i Nord-Norge)

  • lørdag 28.5.2022, 12:00, Rokvika, Gratis

12.00-19.00

Stamsund Teaterfestival er stolt over å kunne presentere artist, forfatter og samtidskunstner Sonia Hughes i samarbeid med Festspillene i Nord Norge. 

“Det er ganske enkelt. Jeg kommer til Stamsund og finner et sted. Jeg bygger et husly til meg selv og tar det ned igjen. Seinere gjør jeg det samme et annet sted i verden. 

Jeg prøver å føle meg hjemme uansett hvor jeg er. Jeg vil kjenne meg bemyndiget og uten skam. Det er spørsmål om identitet, tilhørighet, frihet og hjem. 

Delvis skulptur, delvis protest, delvis seremoni.

En invitasjon til å bevitne en fremmed i ditt daglige landskap.  Hvordan er dette for meg, hvordan er dette for deg? Komme og gå, reise gjennom, bli – det tar sin tid. 

En dag må vi kanskje alle finne et nytt sted å bo. Hvordan vil det gå?”

Tilbakemeldinger fra publikum: For en enkel og kraftfull ting å bivåne. Det å ta opp fysisk plass og følge det praktiske arbeidet. Det vakre bildet av hennes foreldre som ser mot henne når hun gjør krav på sitt lille landstykke. Ved siden av arbeidet var det rørende å høre Sonias svar til en tilfeldig nysgjerrige forbipasserende som spurte: Hva driver du med? Svaret var enkelt, men likevel ikke bokstavelig. Improvisert og sårbart. Som med alt Sonias arbeid er samtalen og utvekslingen av tanker om livet hjertet i det hele. Og denne samtalen foregår mens hun holder i tau og stropper for å forhindre at byggverket blåser av sted. En påminnelse om hvor mange som har blitt nektet et eget sted, og utfordringen i å skulle kreve dette stedet nå. Vakkert og vitalt. 

24.–28.5.
2022