Moya Michael

Coloured Swan 3: Harriet´s reMix

  • lørdag 28.5.2022, 20:30, Teater Nor stor, Billetter

«Vi ligger på bakken, holdt nede av vekten fra vår egen historie og lurer på hvorfor vi ikke får puste. Jordens avskydde har vi blitt kalt … Vi har alltid vært her og har ingen planer om å vandre videre. Vårt melanin skildrer historien vi har skåret ut.»

Coloured Swans 3: Harriet`s reMix er tredje del av Moya Michael`s Coloured Swans serie. I dette stykket samarbeider Moya med fire unge kunstnere – Loucka Fiagan, Oscar Cassamajor, Milo Slayers og Zen Jefferson – og undersøker fremtiden i relasjon til fortiden og nåtiden. Disse unge utøverne representerer fremtiden og bærer med seg visjoner om håp og alternative verdener, samtidig som de ivaretar en dialog med sine forfedre. Et subSaharisk Afrikansk ordtak sier at vi står på skuldrene til kjemper. Men hva om vi ikke får kontakt med våre forfedres storhet til å lose oss trygt og godt inn i fremtiden?

Forestillingen graver dypt ned i et mangfold av temaer og stiller spørsmål rundt spiritualitet, fordrivelse og den hellige treenighet – en utforskning av ikke-lineær tid. Coloured Swans 3: Harriet’s reMix står godt plantet i kryssningen mellom Vest-Europa og subSaharisk Afrika.

 Forestillingen stiller også spørsmål ved teateret og dets form. Hvorfor velger vi å putte våre kropper inn i en black box? Hvordan kan tre kropper bli til en, og slik bli til en solo? Hvordan påvirker projeksjoner satt på noen kropper, deres performativitet? Hele stykket er satt i et rom med kontinuerlig skiftende grenser som tillater aktørene å bruke rommet slik de måtte ønske. Du kan forvente et nytt frodig lappeteppe av bilder, lyd og bevegelser satt sammen av det samme kunstneriske teamet som hjalp Moya skape hennes første to, dypt fengslende Swans.

Konsept og koreografi: Moya Michael

I samarbeid med og spilt av: Loucka Fiagan & Oscar Cassamajor / WDKY & Milo Slayers, Zen Jefferson Kunstnerisk rådgiving: Tracy Rose Video: Oscar Cassamajor, Moya Michael Scenografi: Špela Tušar Kostymer og sminke: Povilas Bastys Soundscape og musikk: Zen Jefferson Lys design og teknisk support:Caroline Mathieu, Margareta Andersen

Moya Michael er en danser, performance artist og koreograf født og oppvokst i Johannesburg (SA). Moya bor fortiden i Brussel som er basen for hennes kreative arbeid. Hun har danset med størrelser som Akram Khan, Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas), Sidi Larbi Cherkaoui og Damien Jalet (Eastman), Faustin Linyekula og David Hernandez.

Moya er interessert i å “iscenesette selvet” og utvikle prosjekter med andre artister og kunstområder.  Hun har dedikasjon til prosess, samtale og skapelse. Om å arbeide med  Linyekula sa hun: “Det var inspirerende å jobbe så nært med en artist som stilte de samme spørsmålene rundt kontekst og hva en kan referere til som “interne systemer”. Vi utforsket begreper som synlighet og svarthet i og utenfor europa og vurderte om ikke “fargethet” i et kunstnerisk uttrykk er i seg selv iboende politisk. Når hun dykker ned i disse akkumulerte spørsmålene rundt interne systemer, responderer hun ikke bare som danser, men også som koreograf og kanskje enda viktigere, som tverrfaglig artist.

Moya var nominert til – best dancer award, på ITS Festival i Nederland og vant prisen – Standard Bank Young Artist, for dans på  the National Arts Festival i Grahamstown (SA).

Moya har jobbet på kommisjon i India, Kina, Tyskland, Sør Afrika og Østerrike. Hennes arbeid inkluderte “Darling”, et samarbeid med Igor Shysko, som de fortsatt spiller, og “A Part” laget for tre talentfulle dansere fra SEAD’s Bodhi prosjektet i Salzburg.

Med Coloured Swans, har Moya Michael skapt en serie av soloer hvor hun setter spørsmålstegn ved våre påførte identiteters innflytelse på våre kropper og hvordan vi beveger oss, snakker og synger. Coloured Swan 1:Khoiswan og Coloured Swan 2: Eldorado, begge hadde premiere på KVS i november 2018. Moya jobber for tiden med Coloured Swan 3: Harriet’s ReMix, som har premiere på KVS i mai 2020.

Lyd: Steven Lorie, Ledende Produksjon: Kosmonaut Distribusjon: Cokot / Julie le Gall, Dramaturgisk praksisplass: Amy Lawrence Coproduksjon: KVS (BE), centre chorégraphique national de Caen en Normandie – dans le cadre de l’Accueil-studio (FR), Africalia, Med støtte fra: Flemish Community Commission (VGC) og Flemish Authorities (VG), Takk til: Alle som vi har hatt en ubetalelig utveksling med i Nigera og underveis: Segun Adefila, Kenneth Uphopho, Dr Sharon A Omotoso, Prof Femi CO Jegede, The Dramatic Arts department at Obafemi Awolowo University Ife Especially Prof Abiodun Olayiwola, Adetokunbo Adeola Shittu, Babalawo Oosaniyi Adeniyi Adeyemo, Prof Oladele Fakeye, Donna Ogunnaike, Nfemi Marcus Bello, Naomi Edobor, Angels & Muse, Joseph Umoibom, Bola Atitebi Haastrup, Christianah Omisakin, Terra Kulture Lagos, QDance Company, Street Dancers at The New Africa Shrine. Videre Takk til: Hakobune AKA Takahiro Yorifuji og for bruken av has spor Melting Reminiscence

24.–28.5.
2022